Flere måder at få bugt med en græskant på

Flere måder at få bugt med en græskant på

Det kan være virkelig træls, når man med en plæneklipper, havetraktor eller lignende har fået slået alt det andet græs ned til den ønskede højde, det gamle græs ligger nyslået tilbage, og duften af nyslået græs breder sig – indtil man spotter græskanten.

Det er den del ud til naboen, ved ens husfacade, terrassen og andre kanten, hvor ens ellers vante klipper ikke kan nå hen til.

Man forsøger sig hver gang med at slå græsset på en anden rute, håber, kanten bugter sig ned, så man kan få ram på den, eller vinden ligefrem kan hjælpe en, men selv hvis man får klippet lidt mere ned hver gang, så bemærker man stadig, at noget af græskanten har gemt sig, så den stikker op igen, når det har blæst lidt.

Heldigvis findes der metoder til, at du kan komme den græskant til livs både på kortere sigt, men også længere sigt.

Lad os starte med den grove:

Det er selvfølgelig at anskaffe sig en kantklipper eller andet aggregat, der er konstrueret til at få fat på både de lange og de korte græsstrå ved kanten af ens græsplæne og andre steder.

Men det er skam hårdt arbejde, og man kan hurtigt blive træt af at skulle slå ens græs efter for at få kanten med – specielt når det i perioder virkelig hurtigt bliver langt igen.

En anden metode kan derfor være at bruge round up, så du kan være sikker på, at græsset i kanten ikke kommer igen lige med det samme, og så kan du jo også meget passende tage ukrudtet med i samme ombæring.

Men det er jo ikke så rart for miljøet, at man benytter sig af den metode, så hvis man skal helt undgå den græskant, så er der et andet forslag, der nok kan egne sig bedre:

Omlæg haven, så du for eksempel får en stenkant frem en græskant.