Kan alle have glæde af hypnose i forbindelse med terapi?

Kan alle have glæde af hypnose i forbindelse med terapi?

Det korte svar er ja. Selv om der eksisterer en sejlivet myte om, at ikke alle mennesker kan hypnotiseres, vil det være muligt for alle, som har et oprigtigt ønske herom, at opnå den tilstand, som kaldes trance, under ledelse af en hypnotisør.

Trance – en forudsætning for hypnosens succes

Terapeutisk hypnose benytter sig nemlig af den helt naturlige tilstand, som fremkommer i løbet af dagen – for eksempel lige inden vi er ved at falde i søvn, når vi falder i staver, mediterer, eller når vi bare dagdrømmer. Når vi befinder os i denne tilstand, har vi nærmest ingen bevidsthed om, hvad der foregå i eller omkring os.

Samtidig er diverse bevidste forsvarsværker, som vi har bygget op for at beskytte os imod omverdenen, sat ud af kraft. Dette betyder, at hypnotisøren – efter at have talt patienten ind i trance – vil have direkte adgang til det underbevidste sind, og kan tale til det mens vedkommende er i trance tilstanden.

Når hypnotisøren således kan ”skyde genvej” til underbevidstheden, vil han kunne påvirke denne til at understøtte dine bevidste beslutninger – for eksempel om rygestop, vægttab, eller andre vigtigt ændringer, du ønsker at foretage. Det, der blot er vigtigt i denne sammenhæng, er, at du er 100% indstillet på at samarbejde omkring disse ændringer, og er villig til at gøre et stykke arbejde selv. Går du halvhjertet ind til hypnosen, vil den have ringe, og måske endda ingen, effekt på dit liv.

Find din hypnotisør i København online

Det gælder også om at vælge sin hypnotisør med omhu. Hypnotiserøren skal være veluddannet og erfaren inden for sit område – og du skal have fuld tillid til, at han kan sit kram. Ellers får du vanskeligt ved at opnå trance.

Du kan læse meget mere om hypnose og om hvorledes hypnose kan hjælpe dig på aagaard-psykoterapi.dk