Kan du selv montere din robotplæneklipper?

Uanset om du har en kæmpestor græsplæne eller bare en lille én af slagsen, så er det ikke ultimativt sjovt at slå græs. Har du valgt den fornuftige løsning og købt en robotplæneklipper? Ja, så skal den jo bare monteres…

Og hvordan er det nu med montering af robotplæneklipper; er det nemt eller svært, og kan du gøre det selv? Det er ikke så enkelt at svare på, for alt er jo relativt. For nogle vil det føles overkommeligt og nemt at montere plæneklipperen, for andre vil det være en ret stor mundfuld.

Lad os tage et kig på, hvad der skal til.

Allerførst skal du finde ud af, hvor din robotplæneklipper skal køre. Er det bare på ét område, eller skal den rundt om huset og slå græsset på den anden side også? Er der bede eller andet, den ikke må køre ind i, og er der andre ting, du skal tage højde for? Når du har køreplanen på plads, er du klar til det praktiske arbejde – du skal nemlig ha’ gravet kantledningerne ned.

Og det er her, det hårde arbejde starter. Ledningen skal lægges langs kanten af hele græsplænen, og du skal samtidig sørge for at lave en rute, så plæneklipperen kan komme rundt om huset. Du skal også huske at omkranse bede og andet, som robotten skal holde sig fra.

Kan du gøre det selv?

Det korte svar er, at du sagtens kan montere kantledningen selv. Særligt hvis du følger den lidt tamme løsning med at lægge kablet ovenpå plænen. Vil du den mere eksklusive vej, hvor ledningen graves ned i plænen, kan du med fordel overveje professionel hjælp.

En montør bruger en såkaldt kabelnedlægger, når ledningen skal graves ned i jorden, og det sikrer et flot, ensartet og professionelt resultat, der fungerer helt optimalt – og som man ikke kan se.