Lad boligadvokaten klare paragrafferne, når du skal købe bolig

Lad boligadvokaten klare paragrafferne, når du skal købe bolig

Hvis du har fundet din drømme bolig, og du er i tvivl om, hvorvidt du bør slå til med det samme, bør du rådføre dig med en boligadvokat.

Hvad er en boligadvokat – og hvad laver han eller hun?

En boligadvokat er, ganske kort fortalt, en jurist, som har specialiseret sig inden for boligret. Mange boligadvokater arbejder som rådgivere i erhvervslivet i forbindelse med køb og salg af ejendomme på en stor skala. Men så er der også de boligadvokater, som lever af at rådgive og vejlede private købere. Boligadvokaten er nemlig købers pendant til ejendomsmægleren, som typisk vil være på sælgers side i forbindelse med en bolighandel.

Mæglers hovedinteresse ligger i at sælge så mange boliger så hurtigt som muligt, og til den højest mulige pris – det er sådan, han eller hun maksimerer sit salær. Derfor har en ejendomsmægler ingen interesse i at vejlede køber, og giver sjældent informationer omkring boligen eller ejendommen ud over det påkrævede. Således er det op til dig selv at skaffe dig et overblik over alle forhold, som omgiver handelen og boligen. Dette kræver en del arbejde, da der er meget papirarbejde og en del dokumentation, som skal læses igennem.

Det er her, din boligadvokat kommer ind i billedet. En dygtig boligadvokat kan i løbet af de fjorten dage, et advokat forbehold typisk er berammet til, sætte sig grundigt ind i alle forhold, som kunne påvirke din beslutning om et køb. Det kan for eksempel være fremtidige planer i og omkring ejendommen, som kan påvirke din økonomi eller forringe boligens værdi – for eksempel kommunale planer om opførelse af bygninger tæt på din nye bolig, eller et projekt i ejendommen, som kan føre til en stigning i fællesudgifterne.

Med en dygtig boligadvokat ved din side, er du sikker på at træffe beslutningen om boligkøb på et oplyst grundlag. Find billige boligadvokater på eboligadvokat.dk