Sådan vedligeholder du din kloak

advertorial

Der er mange husejere, der glemmer at vedligeholde deres kloak, og derved vil opleve problemer med den på et tidspunkt. Der er faktisk nogle krav til dig, som husejer, at du efterser dit kloaksystem, så der ikke kommer oversvømmelser i forbindelse med ekstrem nedbør m.m. Vi har skrevet lidt mere om, hvordan du sørger for at passe på dit kloaksystem i dette indlæg.

 

image

 

1. Ting der ikke må komme i kloakken

En af de ting, som du kan gøre for at undgå problemer med din kloak, det er ved at sørge for visse ting ikke kommer derned. Det er specielt fedtaflejringer, der ikke må komme i din kloak. Hvis du har stegt noget mad med en stor mængde fedtstof, så skal du sørge for at komme det i en beholder, som du kan smide ud på en anden måde. Fedt kan ophobe sig i kloakken og skabe blokade. Herudover må stearin heller ikke komme i kloakken. Dette kan være med til at stoppe kloakken, og det kan koste dig dyrt. 

 

2. Sørg for rengøring af din kloak

Det er også en god idé, at du sørger for at rengøre din kloak i ny og næ. Det hjælper nemlig til, at der ikke kommer uønsket snavs eller slam ned i kloakken, der kan forårsage, at det bliver forstoppet. Her kan rengøring af dine tagrender også have en stor betydning. Blade og slam kan hurtigt havne nede i dit kloaksystem, og derved stoppe den. Så vær opmærksom på dine tagrender, når det har regnet meget i en periode.

 

3. Kontakt en kloakmester

Du kan også bestille tid til en årlig inspektion af din kloak gennem en kloakmester. Her vil din kloakmester udføre det, som hedder en tv-inspektion. Der vil være fokus på at se til tilstanden af dine rør i kloakken, samt hvorvidt der er potentielle muligheder for tilstoppelse i din kloak. Så en kloakmester er den rigtige person at hidkalde, hvis du gerne vil have en velfungerende kloak hele året rundt.