Sjove oplevelser for børn

Sjove oplevelser for børn

Mangler du inspiration til sjove oplevelser med børnene i Smilets by, så læs med her – vi har samlet en lille guide til inspirerende og lærerige ting, der alle kan opleves på ét og samme sted.

Er du på jagt efter sjove oplevelser i Århus, som både børn og voksne kan være med til? Science museerne under Aarhus Universitet er fyldt med spændende og lærerige oplevelser for folk i alle aldre – se bare her.

Se planter fra hele verden

Botanisk have i Aarhus er en samling af fantastiske planter fra hele verden; fra de eksotiske kødædende planter til kaktuspigge og citronblomster. Og det er ikke kun en slentretur gennem parken, du kan nyde – du kan også se film, fotos og scenografier, ligesom Spire Ib giver sjove tips i børnehøjde.

Science og astronomi

Vil du introducere børnene for teknologi og astronomi på en letforståelig måde, er Steno Museet det perfekte sted at tage hen. Her kan I lege med ny teknologi, kigge nærmere på stjernerne og undersøge videnskabens mange kringelkroge.

Kom tæt på himlens stjerner

Drømmer du om at lade ungerne komme helt tæt på stjernene, kan du bestille en forevisning på Ole Rømer-observatoriet. Her kan I få lov at kigge i de store kikkerter og på den måde opleve stjernehimlen helt tæt på.

Hvad er Sciene Museerne?

Science Museerne er en uopdaget perle i det århusianske; en del af Faculty of Natural Sciences ved Aarhus Universitet, og modsat hvad mange tror, er det åbent for offentligheden – og der er mange gode oplevelsestimer for børn.

Vil du gerne være en del af et mere planlagt program, så du ikke selv skal underholde og finde på hele vejen, kan du med fordel holde øje med museets hjemmeside, hvor der løbende bliver slået nye arrangementer op – skolernes ferie er eksempelvis et sikkert hit, hvis du leder efter noget specifikt.