Smukt trægulv igen med en gulvafslibning i Taastrup

Smukt trægulv igen med en gulvafslibning i Taastrup

Du ved sikkert godt, hvordan et trægulv ser ud, når det ikke er blevet passet og plejet. Forsømmes den rutinemæssige vedligeholdelse af træværket, bliver dette hurtigt gråt og kedeligt i overfladen – træet tørrer ind, og får en øget tendens til at danne splinter. Ridser og skrammer vil hurtigere opstå i den ubeskyttede overflade, og de porøse fibre vil suge spildte væsker til sig som en svamp.

En anden bidrag yder til det ujævne og gamle udseende, et trægulv får når det slides, er solens skarpe UV stråler. Der hvor lysindfaldet er mest kraftigt, vil der opstå solfalming. Solfalming er et fænomen, hvor træværket udtørres, og bleges til en grim, gulnet nuance. Solfalming er mest udtalt i lyse, lud- eller sæbe behandlede trægulve, hvor den smukke lyse farve må vige for den grimme gulliggrå. Du kan tydeligt se, om solens stråler har falmet dit gulv, ved at fjerne eventuelle tæpper eller møbler. Under tæppet eller møblet vil gulvet have sin oprindelige farve – og så vil misfarvningerne stå frem i al deres ækelhed.

Hvordan får jeg mit smukke lyse trægulv igen?

Når først dit gulv én gang er blevet så slidt, at der er tydelige spor af slitage, misfarvninger fra solfalming og skjolder fra spildte væsker, kan du ikke genoprette den beskyttende hinde af sæbe eller olie. Du bliver nødt til at begynde forfra med en grundig gulvafslibning, som kan fjerne de overfladiske skønhedspletter, og gøre gulvet smukt og indbydende igen. Med en professionel gulvafslibning bliver dit trægulv som nyt: Ensartet i overfladen, og – med den rette efterbehandling – slidstærkt og silkeagtigt at betræde. Hvis du ikke længere føler, at du har tid eller overskud til at vedligeholde et sæbebehandlet gulv (sæbe er blandt de mere plejekrævende behandlingstyper), kan du vælge en klar, stærk lak, eller måske maling.

Hos Gulvkanonen.dk står de dygtige gulvmænd klar til at hjælpe dig med såvel gulvafslibning som efterbehandling.